Αν είσαι γυναίκα, κοντά στα 30, αρραβωνιασμένη ή παντρεμένη και ψάχνεις για δουλειά εκτός απο μεγάλο ανταγωνισμό, έχεις να αντιμετωπίσεις και τις αμφιβολίες του υποψήφιου εργοδότη σχετικά με το θέμα μιας πιθανής/μελλοντικής εγγυμοσύνης που ενδεχομένως να προκύψει….

Φυσικά τα επιχειρήματα που έχουν οι περισσότεροι έλληνες εργοδότες και είναι επιφυλακτικοί απένταντι σε αυτό το θέμα έχουν κάποια λογική. Πιθανόν ορισμένοι απο αυτούς να έχουν αντιμετωπίσει άσχημες καταστάσεις στο παρελθόν με κάποια υπάλληλο και γι’αυτό να είναι καχύποπτοι. Το κάθε τι όμως έχει και τα όρια του και δυστηχώς σε αυτό που συνέβη στην φίλη μου δεν υπήρχε κανένα όριο και ξεπέρασε κάθε φαντασία…

Είχε μια συνέντευξη σε ένα κατάστημα για πωλήτρια λιανικής. Όλα κυλούσαν καλά μέχρι την στιγμή που ο υποψήφιος εργοδότης διάβασε στο βιογραφικό της ότι είναι αρραβωνιασμένη…!

Την ρωτάει λοιπόν: «Σκέφτεστε να κάνετε παιδιά;»

η φίλη μου απαντάει: «Εεεε, προς το παρόν, όχι»,

ακολουθεί η απίστευτη ερώτηση: «Προσέχετε;»

(τι να απαντήσεις σε αυτό;;;), οπότε η φίλη μου απαντάει: «Ναι, προσέχουμε!» (και ταυτόχρονα σκέφτεται: «σιγά να μην σου δώσω και πλήρη αναφορά, έλεος»).

Δέν έμεινε πλήρως ικανοποιημένος απο την απάντηση και προφανώς ήθελε περισσότερες διαβεβαιώσεις… Ρωτάει λοιπόν την φίλη μου: «ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ, ΠΑΙΡΝΕΤΕ;;»(!)

Τέλος της συνέντευξης…

Πως να χαρακτηρίσεις αυτήν την ερώτηση; Προσβλητική; Αδιάκριτη; Γελοία; Πραγματικά δεν ξέρω αν υπάρχει η κατάλληλη λέξη, γνωρίζω όμως ότι είναι μια ερώτηση που μπορείς να την απαντήσεις μόνο αν έχεις πολύ χιούμορ και γερά νεύρα! Επίσης νομίζω ότι η παραπάνω ερώτηση μπορεί να μπει στην πρώτη θέση των πιο αδιάκριτων ερωτήσεων που έχουν γίνει ποτέ σε συνεντεύξεις!!!

Αναγνώστρια