Για να καταλάβεις την αξία ενός έτους, μίλησε με ένα μαθητή που μόλις απέτυχε στις εξετάσεις!

Για να καταλάβεις την αξία ενός μήνα, μίλησε με μια μητέρα που γέννησε έναν μήνα νωρίτερα απο ότι θα έπρεπε!

Για να καταλάβεις την αξία μιας εβδομάδας, μίλησε με έναν εκδότη εβδομαδιαίας εφημερίδας!

Για να καταλάβεις την αξία μιας ώρας, μίλησε με ένα ερωτευμένο ζευγάρι που μόλις χώρισε και το μόνο που θέλει είναι να είναι ξανά μαζί έστω για μια ώρα!

Για να καταλάβεις την αξία ενός λεπτού, μίλησε με κάποιον που μόλις έχασε το αεροπλάνο για 1 λεπτό που καθυστέρησε!

Για να καταλάβεις την αξία ενός δευτερολέπτου, μίλησε με κάποιον που έχει χάσει ένα αγαπημένο του πρόσωπο σε ένα δυστύχημα!

Για να καταλάβεις την αξίας ενός δεκάτου του δευτερολέπτου, μίλησε με αυτόν που κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες!

Το παραπάνω κείμενο το διάβασα πριν λίγες μέρες και ενώ δεν γράφει κάτι που δεν γνώριζα απο πρίν, με άγγιξε και μ’έκανε να σκεφτώ αν αξιοποιώ τον χρόνο μου όπως θα έπρεπε.

Το συμπέρασμα μου είναι πως δυστυχώς τις περισσότερες φορές δεν το κάνω. Βασικά πιστεύω πως σχεδόν κανείς δεν το κάνει, τουλάχιστον όχι στο βαθμό που πρέπει. Πολλές φορές αφιερώνουμε ή μάλλον σπαταλάμε χρόνο απο την ζωή μας σε λάθος πράγματα. Σίγουρα υπάρχουν φορές που είναι πάνω απο τις δυνάμεις μας η σωστή αξιοποίηση του χρόνου μας. Πολλές φορές μας καταβάλει η καθημερινότητα, τα προβλήματα και γινόμαστε απαισιόδοξοι, κλεινόμαστε στα προβλήματα μας και ξεχνάμε τα σημαντικά πράγματα στην ζωή μας. Ειδικά όταν έχεις χάσει την δουλειά σου ή ψάχνεις για δουλειά αισθάνεσαι (όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο: Ζητούνται Αγγελίες) ότι ο χρόνος έχει σταματήσει.

Αν θέλουμε να βγούμε απο το αδιέξοδο που βρισκόμαστε, μια καλή αρχή είναι το να αρχίσουμε να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν. Να αρχίσουμε να γεμίζουμε τον χρόνο μας με θετικές εικόνες και συναισθήματα. Να αρχίσουμε να ξεχωρίζουμε τα σημαντικά απο τα ασήμαντα. Να γίνουμε πιο θετικοί και να αντιληφθούμε ότι τα πράγματα που θεωρούμε σήμερα δεδομένα μπορεί αύριο να μην είναι, είτε είναι καλά είτε όχι.

Ο χρόνος δεν περιμένει κανέναν! Αξιοποίηστε τον χρόνο σας γιατί το κάθε δευτερόλεπτο είναι σημαντικό! Κάθε μέρα που περνάει είναι πολύτιμη και εμείς οφείλουμε να την αξιοποιούμε στο έπακρον!