Ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας, της εικόνας και των social media γενικότερα. Σε προηγούμενο άρθρο έχω αναφέρει πόσο σημαντική είναι η εξωτερική μας εμφάνιση σε μια συνέντευξη. Στην σημερινή εποχή, η εικόνα μας στα social media έχει σχεδόν την ίδια σημασία με την εικόνα του βιογραφικού μας και την παρουσία μας γενικότερα.

Η χρήση των social media για όσους ψάχνουν για δουλειά θα πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή. Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθώ στο δημοφιλέστερο ίσως δίκτυο, το Facebook. Συνεχώς προκύπτουν διάφορα θέματα στις ρυθμίσεις του Facebook σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων για αυτό όσο καλά και αν «κλειδώσουμε» το προφίλ μας μπορεί κάτι να μας ξεφύγει ή να αλλάξει χωρίς καν να το καταλάβουμε.

Απο την άλλη πλευρά ακόμη και αν έχεις ενεργοποιήσει τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο Facebook έτσι ώστε αυτά που «ανεβάζεις» να είναι ορατά μόνο απο τους φίλους σου, δεν σημαίνει ότι είσαι απόλυτα προστατευμένος απο κάποιο πιθανό έλεγχο για μια θέση εργασίας. Αυτό το αναφέρω διότι μου έχει τύχει προσωπικά να με ενημερώσουν σε μια συνέντευξη ότι θα μου στείλουν απο το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού τους «Friend Request» στο Facebook για να τσεκάρουν κάποια πράγματα που τους ενδιαφέρουν (στο εξωτερικό και κυρίως στην Αμερική, είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι πρίν σε προσλάβουν θα κάνουν έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα για το προφίλ σου!).

Δυστυχώς σε αυτήν την περίπτωση και ειδικά αν έχεις ανάγκη την δουλειά δεν μπορείς να αρνηθείς αλλά ούτε και να μπείς εκείνη την στιγμή στο προφίλ σου και να αρχίσεις να σβήνεις και να διορθώνεις διάφορα πράγματα. Το καλύτερο είναι (ειδικά όταν κάποιος ψάχνει για δουλειά) να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο προφίλ απο πριν και όχι απο την στιγμή που θα του ζητηθεί πιθανός έλεγχος απο κάποια εταιρεία.

Δείτε σε βίντεο μια αστεία εκδοχή για αυτά που αναφέρω παραπάνω…

Οι απόψεις για αυτό το θέμα είναι πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι παραβίαση των προσωπικών δεδομένων και κάποιοι άλλοι ότι αυτό είναι αυτονόητο. Δημοκρατία έχουμε και είναι λογικό ο καθένας να υποστηρίζει ότι θέλει. Η δική μου άποψη είναι πως δυστυχώς, υπάρχει πλέον η «πολυτέλεια» (λόγω της ραγδαίας αύξησης της ανεργίας) απο τις εταιρείες να συλλέξουν διάφορες πληροφορίες σχετικά με έναν νέο υπάλληλο πριν ακόμη τον προσλάβουν. Απο την στιγμή που υπάρχει αυτή η «πολυτέλεια» είναι λογικό ότι οι περισσότεροι θα την εκμεταλλευτούν προς όφελος τους.

Έχω ζήσει και τις δυο πλευρές του νομίσματος (υπαλλήλου & εργοδότη) και κατανοώ γιατί κάποιος το θεωρεί παραβίαση και κάποιος άλλος δεδομένο ότι πρέπει να γίνει κάποιος έλεγχος. Τοποθετήστε τον εαυτό σας στην θέση του εργοδότη σας. Θα σας άρεσε να πληρώνετε κάποιον που όλη μέρα ανεβάζει φωτογραφίες, τραγούδια, γράφει στον προφίλ του «Αχχχ.. πόσο βαριέμαι σήμερα» ή «Ουάου! It’s Party time, it’s Friday» κτλ. Πιστέψτε με, δεν θα σας άρεσε καθόλου. Ουσιαστικά αν κάποιος δεν είναι ικανοποιημένος απο την δουλειά του (πράγμα πολύ συνηθισμένο στην Ελλάδα) καλό είναι να μην το φωνάζει μέσα απο τα κοινωνικά δίκτυα.

Υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα απο άτομα που έχασαν την δουλειά τους λόγω κακής χρήσης των social media. Σε μια αμερικάνικη εταιρεία απολύθηκε μια κοπέλα που έγραψε ότι «βαριέται» την ώρα της εργασίας της. Δεν γράφεις κάτι τέτοιο όταν μάλιστα έχεις στις επαφές σου το ίδιο σου το αφεντικό! (?). Πλέον και στην Ελλάδα ολοένα και περισσότεροι εργοδότες «φροντίζουν» να έχουν στις επαφές τους υπαλλήλους που έχουν προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα. Ή αν δεν το κάνουν οι ίδιοι, φροντίζουν να το κάνει κάποιος έμπιστος υπάλληλος για λογαριασμό τους. Για αυτό τον λόγο προσέξτε τα αιτήματα που δέχεστε…, ίσως να μην είναι τόσο αθώα όσο αρχικά φαίνονται!

Δείτε το σχετικό βίντεο με την κοπέλα που έχασε την δουλειά της επειδή «βαριόταν»!

Αν δούμε το θέμα απο την άλλη πλευρά, αυτή του υπαλλήλου, είναι λογικό να θεωρείται ότι ο έλεγχος αυτός είναι παραβίαση των προσωπικών δεδομένων. Ουσιαστικά τα προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα είναι προσωπικά, έτσι ξεκίνησαν τουλάχιστον. Δυστυχώς όμως τα δεδομένα αλλάζουν και πλέον τα κοινωνικά δίκτυα λειτουργούν και σαν εργαλεία «παρακολούθησης» απο την πλευρά των εταιρειών προς τους υπαλλήλους τους.

Με την ανεργία συνεχώς να αυξάνεται, έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρείται πολυτέλεια και μόνο το να έχει κάποιος μόνιμη εργασία. Είναι κρίμα λοιπόν να χάσει κάποιος την θέση του λόγω κακής χρήσης του λογαριασμού του στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter κτλ.).

Ειδικά όταν βρίσκεστε στην διαδικασία εύρεσης εργασίας η προσοχή πρέπει να είναι μεγαλύτερη απο ποτέ! Ίσως να σας πουν απο κάποια εταιρεία ότι έχουν σαν πολιτική να κάνουν έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα σε ΌΛΟΥΣ τους υπαλλήλους τους και δυστυχώς ελάχιστοι έχουν την πολυτέλεια να αρνηθούν έναν ανάλογο έλεγχο. Αν έχετε φροντίσει απο πριν δεν χρειάζετε να ανησυχείτε για κάτι.

Δείτε το παρακάτω αστείο βίντεο και προσέξτε τις αντιδράσεις της κυρίας βλέποντας τις φωτογραφίες του υποψήφιου υπαλλήλου:

Χρήσιμα «TIPS»
  • Μην δημοσιεύτε κάτι που δεν θέλετε να το δει ο εργοδότης σας.
  • Αποφύγετε σχόλια που μπορεί να θεωρηθούν ρατσιστικά, σεξιστικά ή υβριστικά με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Δείτε ξανά τις φωτογραφίες σας αλλά και αυτές των φίλων σας, διαγράψτε  ή κάντε «untag» ότι πιστεύετε πως ενδέχεται να σας εκθέσει.
  • Δείτε ξανά τις ρυθμίσεις απορρήτου των άλμπουμ σας (μπορείτε να επιλέξετε εσείς ποιοί θέλετε να έχουν πρόσβαση σε αυτά και ποιοί όχι).
  • Δείτε τις ρυθμίσεις για τα application που χρησιμοποιείτε, επιλέγοντας σε ποιά άτομα θέλετε να είναι ορατές οι κινήσεις σας.
  • Ελέγχετε συχνά τον «τοίχο» σας στο facebook και διαγράψτε σχόλια που μπορεί να παρερμηνευτούν απο κάποιον που δεν σας γνωρίζει.
  • Δείτε ξανά σε ποιά «group» είστε μέλος. Αν για παράδειγμα δημοσιεύετε συνεχώς τραγούδια στο γκρουπ: «Είναι 5 το πρωί και είμαι ακόμη έξω» καλό θα είναι να το περιορίσετε διότι ο εργοδότης σας πιθανόν να το παρεξηγήσει…
  • Βεβαιωθείτε απο τις ρυθμίσεις απορρήτου ότι μόνο οι φίλοι σας μπορούν να δουν τις θρησκευτικές και πολιτικές σας πεποιθήσεις. Επίσης το ίδιο μπορεί να γίνει για τις φωτογραφίες και τις αναρτήσεις σας.
  • Τέλος μην ξεχνάτε ότι το προφίλ σας στα κοινωνικά δίκτυα μιλάει για εσάς και για την προσωπικότητα σας. Είναι ένα όπλο που μπορεί να χρησιμοποιηθει με μεγάλη επιτυχία στην αναζήτηση εργασίας αρκεί να το χρησιμοποιήσετε σωστα!
αν κάποιος ξέρει μια τέτοια εταιρεία όπως αυτή στο παρακάτω βίντεο, ας το μοιραστεί μαζί μας! :)