Λένε ότι αν διαβάσεις το ίδιο βιβλίο σε δύο διαφορετικές χρονικές στιγμές στην ζωή σου, θα καταλάβεις διαφορετικά πράγματα. Το βιβλίο θα είναι το ίδιο, εσύ όμως και ο τρόπος που βλέπεις και αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα γύρω σου θα είναι διαφορετικός.

‘Έτσι και εγώ πριν απο πολλά χρόνια είχα διαβάσει το παρακάτω αστείο κείμενο. Βρέθηκε τυχαία μπροστά μου σήμερα και ενώ το διάβασα και γέλασα όπως και την 1η φορά, προβληματίστηκα & σκέφτηκα πόσο κοντά είμαστε στο να το ζήσουμε και αυτό…στην Ελλάδα του 2012.

Το παρακάτω κείμενο θα μπορούσε να σταθεί άνετα σε επόμενο μνημόνιο (στο σημείο που θα αναφέρονται οι καινούργιες εργασιακές μεταρρυθμίσεις…).

Εταιρικός κανονισμός για «αδικαιολόγητες» απουσίες απο την εργασία.

«ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗ»

Δεν δικαιολογείται να απουσιάσετε. Δεν μπορείτε πλέον να κάνετε τίποτα για τον μακαρίτη και μπορεί κάλλιστα κάποιος άλλος να μεριμνήσει για τις απαραίτητες διαδικασίες. Αν κανονίσετε να γίνει η κηδεία αργά το απόγευμα, μπορείτε να φύγετε μίση ώρα νωρίτερα (αν φυσικά έχετε ολοκληρώσει την δουλειά σας).

«ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ»

Θα δείξουμε πλήρη κατανόηση, αρκεί να:

1. Μας ενημερώσετε εγκαίρως, ώστε να βρεθεί αντικαταστάτης.
2. Μας πάρετε τηλέφωνο το αργότερο ως τις 8.00 το πρωί για να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα.
3. Μας υπογράψετε εσείς και ο γιατρός σας βεβαίωση ότι έχετε πεθάνει.
4. Αν δεν έχουμε και τις 2 υπογραφές, για τον χρόνο που είσαστε απών θα υπάρχουν κρατήσεις, μεταβιβαζόμενες στους κληρονόμους σας.

«ΕΓΧΕΙΡΗΣΕΙΣ»

Απαγορεύονται! Σας έχουμε προσλάβει ακέραιους. Αφαίρεση ή αλλοίωση οποιουδήποτε οργάνου παραβιάζει το συμβόλαιο εργασίας.

«ΑΡΓΥΡΗ Η ΧΡΥΣΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΑΜΟΥ»

Δεν δίνεται ρεπό. Αν είστε παντρεμένοι 25 ή 50 χρόνια με τον ίδιο άνθρωπο, τότε είστε πολύ ευτυχείς! Δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος για απουσία απο την εργασία σας.

«ΓΕΝΕΘΛΙΑ»

Η γέννηση σας δεν είναι δικό σας κατόρθωμα…! Γι’ αυτό δεν βλέπουμε τον λόγο να σας δώσουμε ρεπό.

«ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ»

Η εταιρεία υποστηρίζει το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων. Συνεπώς η ονομαστική εορτή, που ισοδυναμεί με κοινοποίηση του μικρού σας ονόματος σε τρίτους, απαγορεύεται ρητά να εορτάζεται.

«ΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Για τέτοια λάθη δεν δίνεται ρεπό. Η σύντομη ηδονή που νιώσατε κατά την σύλληψη είναι απο μόνη της υπερ-αρκετή!

Ελπίζουμε το παραπάνω κείμενο να θεωρηθεί ως αστείο και να μην δώσουμε ιδέες για μερική ή ολική υιοθέτηση του! :)