«Διάλεξε μια δουλειά που αγαπάς και δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια ημέρα στην ζωή σου» | Κομφούκιος

Θεωρητικά η παραπάνω φράση ισχύει, ουσιαστικά όμως είναι αρκετά δύσκολο να την πραγματοποιήσεις αλλά όχι ακατόρθωτο! Όποιος έχει βρει αυτήν την δουλειά είναι πραγματικά τυχερός και η λογική λέει ότι θα πρέπει να είναι και ευτυχισμένος!

Όταν βρίσκεσαι στην αγορά εργασίας ψάχνοντας την δουλειά των ονείρων σου είναι λογικό ότι θα υπάρξουν στιγμές που θα απογοητευθείς, θα εκνευριστείς ή θα σκεφτείς ότι ίσως είναι καλύτερα να τα παρατήσεις. Η δική μας συμβουλή είναι να δεις την διαδικασία για την εύρεση εργασίας σαν την αρχή ενός πολύ όμορφου ταξιδιού. Σίγουρα, με τα δεδομένα που επικρατούν στην αγορά είναι αρκετά δύσκολο να το δεις απο αυτήν την οπτική γωνία αλλά αξίζει έστω να το προσπαθήσεις.

Σκέψου ότι στην δουλειά σου θα αφιερώνεις ένα μεγάλο κομμάτι της ημέρας (και κατ’επέκταση της ζωής σου), ειδικά όταν είσαι στα πρώτα σου επαγγελματικά βήματα αξίζει να αφιερώσεις χρόνο για να προετοιμαστείς καλύτερα και να βρείς αυτό που θα σε εκφράζει περισσότερο.

Όπως και να έχει, υπάρχει ένα βασικό βήμα το οποίο οι περισσότεροι το έχουμε ήδη περάσει ή θα το περάσουμε οπωσδήποτε πριν την εύρεση της πολυπόθητης θέσης εργασίας και αυτό δεν είναι άλλο απο την διαδικασία της συνέντευξης!

Το συγκεκριμένο blog έχει σαν σκοπό να ασχοληθεί με όσα έχουν σχέση με την συνέντευξη, με συμβουλές για την προετοιμασία του βιογραφικού, την διαδίκασία της συνέντευξης, της ερωτήσεις και τις πιθανές απαντήσεις. Επίσης θα ασχοληθεί με διάφορες πραγματικές ιστορίες συνεντεύξεων που σκοπό έχουν να βοηθήσουν και να προετοιμάσουν όποιον ψάχνει για δουλειά. Δυστυχώς στις πραγματικά δύσκολές εποχές που διανύουμε ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται σε αυτή την διαδικασία είναι πολύ μεγάλος και ειδικά αν σε αυτό το νούμερο προστεθούν και οι νέοι απόφοιτοι κάθε χρονιάς συνειδητοποιεις ότι ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και η κατάλληλη προετοιμασία πριν βγεις στην αγορά εργασίας είναι κάτι παραπάνω απο απαραίτητη.

Για να επιτεχθούν οι στόχοι του blog η δική σας συμμετοχή είναι πολύτιμη. Οι ιστορίες σας θα δημοσιεύονται και θα μεταδίδουν τα δικά τους μηνύματα, η καθεμία με την διαφορετικότητα της, με τα απρόοπτα ή με την θετική της κατάληξη.

To MyInterview για εμάς, τους δημιουργούς του, είναι η αρχή ενός πολύ όμορφου ταξιδιού. Για εσάς, τους αναγνώστες του MyInterview, η ευχή μας είναι οι συμβουλές και οι ιστορίες μας να γίνουν ο δικός σας συνεπιβάτης στο ταξίδι για την εύρεση της πολυπόθητης θέσης εργασίας που αναζητάτε.