Στο συγκεκριμένο άρθρο θα ήθελα να αναφερθώ στο πόσο σημαντικό είναι να στείλετε μια ευχαριστήρια επιστολή μετά το τέλος μιας συνέντευξης. Ειδικά στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει πολύ η θέση, η αποστολή μιας τέτοιας επιστολής είναι απαραίτητη διότι έτσι θα προσθέσετε βαθμούς στην αξιολόγηση σας και θα δώσετε έναν λόγο παραπάνω στον αξιολογητή για να σας ξεχωρίσει και να σας θυμάται όταν θα έχει ολοκληρώσει την διαδικασία των συνεντεύξεων με τους υποψηφίους.

Η ευχαριστήρια επιστολή είναι καλό να αποσταλεί εντός 24 ωρών απο το τέλος της συνέντευξης. Αποφύγετε ένα έτοιμο πρότυπο που θα βρείτε στο διαδίκτυο καθώς ενδέχεται να το αντιληφθεί άμεσα ο παραλήπτης του και το αποτέλεσμα να είναι ίσως το αντίθετο απο αυτό που θα θέλατε. Τα πρότυπα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλό να τα χρησιμοποιείτε απλά σαν οδηγό, βάζοντας την δική σας προσωπική πινελιά ανάλογα με την θέση στην οποία απευθύνεστε αλλά και με την έκβαση της συνέντευξης.

Ο σκοπός της ευχαριστήριας επιστολής είναι:

  • Να δείξει πόσο εκτιμήσατε την ευκαιρία που σας έδωσαν για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.
  • Να επαναλάβετε ότι σας ενδιαφέρει να εργαστείτε στην συγκεκριμένη εταιρεία.
  • Να υπενθυμίσει τα προσόντα σας που έχουν άμεση σχέση με τις αρμοδιότητες της υποψήφιας θέσης.
  • Και τέλος να δείξετε ότι έχετε καλούς τρόπους και θέλετε να ευχαριστήσετε τον αξιολογητή για τον χρόνο που διέθεσε για να σας συναντήσει.
Αν δεν λάβετε απάντηση στην επιστολή μη το θεωρήσετε αρνητικό, είναι πιθανό ο αποδέκτης της επιστολής να μην έχει τον απαραίτητο χρόνο να σας απαντήσει.

Παρακάτω ακολουθεί ένα παράδειγμα μιας πιθανής ευχαριστήριας επιστολής:

Προς κ. Ιωαννίδη,

Σε συνέχεια της συνάντησης μας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που διαθέσατε και για τις πληροφορίες που μου δώσατε σχετικά με την εταιρεία σας.

Έπειτα απο την περιγραφή της θέσης που θέλετε να καλύψετε θα ήθελα να σας αναφέρω ότι το ενδιαφέρον μου για μια πιθανή συνεργασία με την εταιρεία σας είναι πλέον μεγαλύτερο.

Θεωρώ ότι οι γνώσεις και οι σπουδές μου έχουν άμεση σχέση με τα προσόντα που θέλετε να κατέχει ο υποψήφιος.

Είμαι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση,

Με εκτίμηση
Το όνομα σας (χωρίς smileys…!)