Μια εγκυμοσύνη είναι απο μόνη της ένα απόλυτα χαρούμενο γεγονός! Είναι η αρχή μια καινούργιας ζωής και είναι φυσιολογικό ότι η χαρά της υποψήφιας μητέρας αλλά και τις οικογένειας της είναι απερίγραπτη. Το μέλλον φαντάζει υπέροχο με ένα τόσο δα μωράκι στην αγκαλιά αλλά όταν η μητέρα εργάζεται υπάρχει ένα πάρα πολύ σημαντικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί: «Με την δουλειά τι θα γίνει;»

Δεν χρειάζεται πανικός, ειδικά στην κατάσταση που πλέον βρίσκεστε. Η αγωνία και οι σκέψεις για την πιθανή αντίδραση του αφεντικού σας είναι λογικό να μεγαλώνει καθημερινά και για αυτόν τον λόγο καλό είναι να μην καθυστερήσετε να το ανακοινώσετε. Ειδικά αν η εργασία σας απαιτεί ορθοστασία ή είναι χειρονακτική δεν πρέπει να περιμένετε πολύ διότι η πιθανή καθυστέρηση μπορεί να φέρει άλλα προβλήματα.

Η ανησυχία σας για την πιθανή αντίδραση του αφεντικού σας μεγαλώνει μέρα με την μέρα. Φαντάζεστε ότι θα είναι αρνητική και ότι θα χάσετε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη του. Σκεφτείτε για λίγο μήπως είστε κάπως υπερβολική… Έγκυος είστε άλλωστε, δεν διαπράξατε και κανένα έγκλημα! Δυστυχώς στην χώρα μας επικρατεί μια ανόητη και πολλές φορές λανθασμένη αντίληψη. Οτι μια εργαζόμενη γυναίκα απο την στιγμή που θα μείνει έγκυος θα πάψει να κάνει σωστά την δουλειά της ή ακόμη χειρότερα θα κάνει ότι περνάει απο το χέρι της για να λείψει απο την 1η μέρα της εγκυμοσύνης και να επιστρέψει ενάμιση χρόνο μετά!

Αν δεν ανήκετε στην προαναφερθείσα κατηγορία δεν έχετε να φοβάστε τίποτα. Άλλωστε πλέον οι περισσότερες γυναίκες έχουν βρεί τον τρόπο να συνδυάζουν την μητρότητα με την εργασία τους είτε λόγω καρίερας είτε λόγω αυξημένων οικονομικών υποχρεώσεων όπου απαιτείται να δουλεύει και η ίδια.

Τέσσερα είναι τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσετε στον εαυτό σας:

1. Πότε να το ανακοινώσω;

2. Πώς να το ανακοινώσω;

3. Πώς θα αντιδράσει;

4. Τι να πώ στους συναδέλφους μου;

Πότε να το ανακοινώσω;

Επιλέξτε μια ημέρα που το αφεντικό σας θα είναι σε καλή διάθεση και τα πράγματα στην εργασία σας θα κυλούν ομαλά. Αποφύγετε να του μιλήσετε αν τον δείτε εκνευρισμένο ή πολυάσχολο. Πριν ζητήσετε να του μιλήσετε φροντίστε να έχετε καταγράψει τις ημερομηνίες που θα χρειαστεί λόγω της εγκυμοσύνης σας να λείψετε. Επίσης καλό είναι να έχετε προετοιμάσει ένα πλάνο όπου θα αναλύετε τις αρμοδιότητες και τις προτάσεις σας για τους συναδέλφους που θα μπορούσαν να τις αναλάβουν. Έτσι θα δείξετε ότι πραγματικά σας ενδιαφέρει η εργασία σας και επιθυμείτε να κάνετε ότι είναι δυνατόν για να μην δημιουργήσετε κενά στις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις.

Πώς να το ανακοινώσω;

Μην μπείτε στο γραφείο του μέσα στην χαρά και τον ενθουσιασμό αλλά ούτε και με ηττοπαθητικό τρόπο. Το καλύτερο είναι η συμπεριφορά σας να είναι απολύτως φυσιολογική. Ξεκινήστε με μια σύντομη εισαγωγή και περάστε στο κυρίως θέμα άμεσα χωρίς πολλές φλυαρίες. Φροντίστε να τον διαβεβαιώσετε με τον τρόπο σας και με αυτά που θα πείτε ότι θα φερθείτε υπεύθυνα και ότι θα προσπαθήσετε να είστε όσο πιο τυπική γίνεται απέναντι στις υποχρώσεις σας. Μπορείτε επίσης να το ανακοινώσετε με έναν ευχάριστο αλλά και δυναμικό τρόπο ταυτόχρονα… Πολύ απλά αγοράστε ένα κουτί γλυκά και ενημερώστε τον για το χαρμόσυνο γεγονός «αναγκάζοντας» τον (με την καλή έννοια) να το δεί και αυτός με θετικό & ευχάριστο τρόπο ;-)

Πώς θα αντιδράσει;

Η λογική λέει απολύτως φυσιολογικά… αλλά αυτό είναι πολύ σχετικό, διότι γνωρίζω πραγματικές ιστορίες σχετικά με ακραίες αντιδράσεις, όπως για παράδειγμα σε μια καλή μου φίλη, όπου μόλις το ανακοίνωσε στο αφεντικό της πήρε την εξής απίστευτη απάντηση: «Αυτό είναι το κακό με τις γυναίκες….». Φυσικά αυτή η αντίδραση δεν αποτελεί τον κανόνα και δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση. Υπάρχει μια προκατάληψη απο την πλευρά των εργοδοτών (σε κάποιες περιπτώσεις απόλυτα δικαιολογημένη) όσων αφορά τις πραγματικές προθέσεις των υπαλλήλων τους. Γνωρίζω ένα παράδειγμα γνωστής μου, όπου συνολικά εργάζεται 3,5 χρόνια σε μια εταιρεία και τα 2,5 απο αυτά λείπει για δύο συνεχόμενες εγγυμοσύνες (χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα υγείας). Μπορεί επίσης να αντιδράσει αρνητικά καθαρά επειδή η δουλειά του θα πάει πίσω ή επειδή το κενό σας θα είναι αναντικατάστατο!

Το σίγουρο είναι ότι αν είστε ειλικρινής και σωστή απέναντι στον εργοδότη σας δεν μπορείτε να κάνετε κάτι παραπάνω για να του αλλάξετε την πιθανή αρνητική αντίδραση. Δώστε του λίγο χρόνο, συμπεριφερθείτε επαγγελματικά και όλα θα βρουν τον δρόμο τους.

Τι να πώ στους συναδέλφους μου;

Οι συνάδελφοι σας είναι επίσης ένα θέμα που πρέπει να σκεφτείτε καλά όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα το χειριστείτε. Καταρχήν γνώμη μου είναι να μην το ανακοινώσετε στους συναδέλφους σας πρίν απο το αφεντικό σας. Δεν μπορείτε ποτέ να είστε βέβαιοι ότι η πληροφορία αυτή θα μείνει μεταξύ σας. Οι συνάδελφοι σας θα επωμιστούν πιθανότατα τις αρμοδιότες σας κατά την απουσία σας (υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να προσληφθεί ένα άτομο για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί να λείψετε). Στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να έχετε ετοιμάσει ένα αναλυτικό πλάνο με τις εργασίες σας, όπου καλό είναι να περιγράφετε με λεπτομέρειες την κάθε μια ξεχωριστά και φυσικά να αναφέρετε και τον βαθμό σημαντικότητας της. Όταν θα το ανακοινώσετε εννοείτε πως θα χαρούν με τα νέα σας αλλά μόλις περάσουν οι εορτασμοί καλείστε να τους καθυσηχάσετε και να τους εξηγήσετε το πλάνο σας. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να σας βγάλει απο την δύσκολη θέση ο προϊστάμενος σας, με το να αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη για τον καταμερισμό των αρμοδιοτήτων σας κατά την διάρκεια που θα απουσιάσετε.

Σε κάθε περίπτωση μην ξεχνάτε ότι η εγγυμοσύνη είναι ένα μικρό θαύμα…! Το ότι εργάζεστε δεν μπορεί να σας αφαιρέσει το δικαίωμα να χαρείτε αυτό που σας συμβαίνει. Απλά χρειάζεται προετοιμασία, επαγγελματισμός και σωστός χειρισμός απο την μεριά σας έτσι ώστε να επηρεαστεί στο ελάχιστο η εργασία σας και η πιθανή μελλοντική σας καρίερα.

 …Με το καλό ;-)