Χτύπησε το τηλέφωνο και στην γραμμή σας ενημερώνουν πως σας περιμένουν για συνέντευξη!

Ο ενθουσιασμός σας είναι μεγάλος και είστε έτοιμοι για την σημαντική αυτή ημέρα. Φροντίζετε να έχετε μαζί σας το βιογραφικό, κάνετε μια μικρή επανάληψη στις πιθανές ερωτήσεις που μπορεί να σας κάνουν και έχοντας την καλύτερη σας διάθεση δεν αφήνετε κανέναν να σας επηρεάσει αρνητικά! Εώς τώρα συμφωνούμε σε όλα αρκεί να μην κάνετε τίποτα απο τα παρακάτω αφού φτάσετε στον χώρο που έχετε το ραντεβού σας για συνέντευξη.

Για να καταλάβετε απόλυτα πόσο αρνητική εικόνα αφήνουν τα παρακάτω 6 πράγματα, προσπαθείστε όταν τα διαβάζετε να μπείτε στην θέση του ατόμου που έχετε ραντεβού ή της γραμματέας που κάθεστε απέναντι της ή των υπαλλήλων που επιθυμείτε να γίνετε συνάδελφοι τους.

1. Μη μιλάτε στο κινητό (έστω και χαμηλόφωνα)!

Είτε το κάνετε απο χαρά λόγω της συνέντευξης, είτε το κάνετε απο το πολύ άγχος, δεν φαίνεται και τόσο ευγενικό να κάθεστε στην αίθουσα αναμονής και να μιλάτε στο κινητό σας. Μπορούμε να το καταλάβουμε μόνο αν πρόκειται για ανάγκη αλλά και τότε φροντίστε να είστε πολύ σύντομοι!

2. Μη τρώτε!

Φροντίστε να έχετε φάει νωρίτερα έτσι ώστε να αποφύγετε το ενοχλητικό γουργούρισμα στο στομάχι σας. Φυσικά μη πάρετε μαζί σας οποιοδήποτε σνακ· εδώ δεν υπάρχει θέμα επιλογής. Απλά μην βγάλετε οτιδήποτε φαγώσιμο στην αίθουσα αναμονής.

3. Μη πιάνετε συζήτηση με τους υπαλλήλους!

Το καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να είστε πολύ κοινωνικοί και να πιάνετε κουβέντα οπουδήποτε με τον οποιονδήποτε. Μη ξεχνάτε όμως ότι όσοι βρίσκονται ή περνούν απο την αίθουσα αναμονής δεν σας γνωρίζουν και μπορεί να βγάλουν λανθασμένα συμπεράσματα απο την σύντομη συζήτηση που μπορεί να έχετε. Άλλωστε ποτέ δεν ξέρετε τι θέση μπορεί να έχει στην εταιρεία ο συνομιλητής σας.

4. Μη βγάζετε φωτογραφίες (selfies ή της εταιρείας)!

Ακούγεται υπερβολικό αλλά έχει συμβεί! Το έχω δει προσωπικά και φυσικά δεν ήταν καθόλου θετικό για την εικόνα του υποψηφίου. Δεν γνωρίζετε την πολιτική της εταιρείας όσον αφορά την ιδιωτικότητα ή των ίδιων των υπαλλήλων. Περιοριστείτε στο να περιμένετε ήρεμα χωρίς να τραβάτε την προσοχή κάνοντας duck face για να βγάλετε την τέλεια φωτογραφία!

5. Μη ζητήσετε καφέ!

Ακόμη και αν δεν έχετε προλάβει να πιείτε τον καφέ σας, ο χώρος αναμονής για την συνέντευξη δεν είναι ο κατάλληλος για αυτό. Σε περίπτωση που σας ρωτήσουν και χρειάζεστε οπωσδήποτε λίγη καφείνη, δεχτείτε πολύ ευγενικά, πιείτε διακριτικά και χωρίς να κάνετε φούσκες με το καλαμάκι (ναι, έχει συμβεί και αυτό!)

6. Μη κάνετε check in στα social media!

Το θέμα με την εικόνα ενός υποψηφίου στα social media είναι πλέον αρκετά σοβαρό και όλο και περισσότερες εταιρείες πραγματοποιούν ελέγχους για το διαδικτυακό προφίλ των υποψηφίων για μια θέση. Σκεφτείτε πόσο άβολα θα νιώσετε αν δει μαζί σας το προφίλ στο facebook για παράδειγμά και η τελευταία σας ανάρτηση έχει γίνει λίγο πριν απο την αίθουσα αναμονής με σχόλιο “πόσο βαριέμαι να περιμένω, ελπίζω να τελειώσει γρήγορα!”. Μη μπείτε στον κόπο να ρωτήσετε πότε θα είναι η δεύτερη συνέντευξη, η ευχή θα πραγματοποιηθεί και θα τελειώσει πολύ γρήγορα η συνέντευξη σας!